Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Hjulnav / -tilbehør til lastbiler

Vælg dit erhvervskøretøj
For at finde Hjulnav / -tilbehør til lastbiler og andre erhvervskøretøjer og sikre fuldkommen kompatabilitet, venligst vælg model nedenunder.
1
2
3
Supplerende informationer
Bestil Hjulnav / -tilbehør til lastbiler billigt
  • Køb Hjulnav / -tilbehør erhvervskøretøjer billigt med ret til at returnere dem indenfor 200 dage
    Sikker bestilling 200 dage
  • Lastbiler Hjulnav / -tilbehør altid til lave priser
    Prismatchgaranti
Katalog Hjulnav / -tilbehør til lastbiler - vælg hos AUTODOC online butik

Hjulnav / -tilbehør til de BEDSTE lastbil mærker

Hjulnav / -tilbehør erhvervskøretøjer af høj kvalitet: de BEDSTE mærker

Mere
Hjulnav / -tilbehør til lastbiler: Bedst sælgende i vores katalog
Disse varer er de mest købte fra Hjulnav / -tilbehør katalog. Bredt sortiment fra de bedste mærker vil hjælpe med at vælge Hjulnav / -tilbehør til en en god handelspris og sikrer den bedste vished for at de passer, til din lastbil eller dit erhvervskøretøj.

Hjulnavet er det bærende element i en roterende mekanisme med et hul til montering på drivaksel eller aksel på en lastbil. Komponentet fastgør hjulkransen og sikrer fri rotation. Ydermere forbinder enheden alle delene til drivakslen, tillader installering af bremseskiver eller –klodser og elementer til anti-lock systemet.

Typer af hjulnav

Disse komponenter er fremstillet af sværvægts støbejern eller stål legering ved drejning eller valsning fordi de skal udstå betydelige belastninger. Delene kan være designet til forskellige hjul:

  • Ikke styrede trækkende hjul. Disse er monteret på bagakslen på baghjulstrukne kommercielle køretøjer og er stift sluttet til drivakslen på den ledende aksel med en flange.
  • Ikke styrede ikke trækkende hjul. Disse bliver brugt på bagakslen på baghjuls-/ og firehjulstrukne lastbiler.
  • Styrede trækkende hjul. Disse er monteret på forakslen på firehjulstrukne last køretøjer.
  • Styrede ikke trækkende hjul. De bliver brugt på forakslen på baghjulstrukne erhvervskøretøjer.

Nav enheden er sikret af to boltskruer og en låseskive på den ene ende af en stubaksel. Ulig hjulnav til personbiler som er monteret på kuglelejer, bliver koniske tromlelejer brugt på lastbiler; de er mindre og yder bedre. De er fyldt med smørelse og er beskyttet af kapsler på ydersiden og af en bremse bagskive eller tromleskive på indersiden.

Funktionsfejl og årsager dertil

Disse bildele bryder sjældent sammen og det kan kræve udskiftning når lejerne bliver skadede, et monteringsleje er slidt, gevindet på bolte og skruer er defekte. I sjældne tilfælde kan hoveddelen af komponentet deformeres. Disse skader kan forårsages af at man rammer en forhindring ved høj fart, jævnlig overlæsning af køretøjet, aggressiv kørsel.

Sådan opdager du fejl

Nedbrud i nav samlingen bliver indikeret af fremmede lyde under kørsel, vibrationer i karrosseriet, at lastbilen vipper i sving eller når man sætter farten ned, nedsat vejgreb, ujævnt dækslid. Skadede komponenter vil have et mærkbart friløb ved inspektion. For at undgå fejl på for/- og baghjuls nav er det nok at få dem efterset i tide: tjek stramningen af fastgørelseselementer og lejer og udskift smørelsen.

AUTODOC: nem online shopping

Vil du købe alt hvad du har brug for til lastbil reparation og vedligeholdelse billigt? Blive kunde hos AUTODOC’s online butik. Her har vi overkommelige priser på alle produkter og jævnlige kampagner der hjælper til at spare ekstra. Vælg de passende elementer fra vores katalog og afgiv din bestilling online i dag for at gøre et røverkøb på hjulnav og andre kvalitets reservedele.