Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Støddæmper til lastbiler

Vælg dit erhvervskøretøj
For at finde Støddæmper til lastbiler og andre erhvervskøretøjer og sikre fuldkommen kompatabilitet, venligst vælg model nedenunder.
1
2
3
Supplerende informationer
Bestil Støddæmper til lastbiler billigt
 • Køb Støddæmper erhvervskøretøjer billigt med ret til at returnere dem indenfor 200 dage
  Sikker bestilling 200 dage
 • Lastbiler Støddæmper altid til lave priser
  Prismatchgaranti
Katalog Støddæmper til lastbiler - vælg hos AUTODOC online butik

Støddæmper til de BEDSTE lastbil mærker

Støddæmper erhvervskøretøjer af høj kvalitet: de BEDSTE mærker

Mere
Støddæmper til lastbiler: Bedst sælgende i vores katalog
Disse varer er de mest købte fra Støddæmper katalog. Bredt sortiment fra de bedste mærker vil hjælpe med at vælge Støddæmper til en en god handelspris og sikrer den bedste vished for at de passer, til din lastbil eller dit erhvervskøretøj.

Lastbils støddæmper er det vigtigste element i ophænget, der absorberer stød der forekommer pga. defekte køreunderlag. Denne del opretholder retningsbestemt stabilitet på køretøjet, reducerer bremselængden og reducerer svingninger på køretøjet.

Typer af lastbil støddæmpere

Kataloger fra fabrikanter indeholder produkter af forskellige design:

 • Trykluft. Disse dæmpere fungerer ved hjælp af frigangs tilpasning; de opretholder samme niveau uanset vægten af læsset. Designet involverer en kompressor, en modtager, en kredsløbs kontrolenhed og en lufttilførslens mekanisme.
 • Hydraulisk. Disse kan være med enkelt eller dobbelt slange. Den første er relativt billig. Den anden er mere holdbar.

Ligesom støddæmpere i personbiler varierer delene afhængig af akslen. Man kan også bestille komponenter med forskellige karakteristika online:

 • Regressive. Disse klarer nemt lastbilens vibrationer og slingren. De absorberer ikke stød effektivt nok under kørsel, eksempelvis over togskinner eller ved samlinger af betonplader.
 • Progressive. Disse absorberer nemt stød der forekommer hvis man rammer forhindringer. Ved manøvrering tillader de en let slingren af køretøjet.
 • Lineære. Disse kombinerer egenskaberne af de to ovennævnte typer.

Funktionsfejl og årsager dertil

Som regel er levetiden på disse dele over 150000 km kørsel. Levetiden afhænger af vejenes tilstand og graden af læs på køretøjet. Fejl i den dæmpende enhed er ofte aftagende tryk i hylsteret grundet naturligt slid, korrosion eller deformering af forseglinger. Seriøse mekaniske skader på komponenten kan opstå som følge af et uheld.

Sådan opdager du fejl

Delene er af en enkelt-dels konstruktion og undergår ikke reparation. Ved udskiftning bliver de installeret parvis på akslen: simultant for- eller bag støddæmpere.

Nye komponenter skal installeres hvis selv det, at ramme den mindste forhindring, skaber vibrationer. Derudover kan der opstår slingren ved manøvrering, pludselig afsæt eller opbremsning. Enheden bør efterses og serviceres hvis bremselængden øges, og hvis lastbilen er svær at holde i samme bane.

Fejl på delene kan ses tydeligt ved ujævn slitage af dækkene og lækager på hylsteret. Hvis lastbilen er udstyret med tryklufts støddæmpere, kan de fejle utidigt om vinteren. Da komponenter af denne type er følsomme over for lave temperaturer, kan der opstå skævheder på lastbilen.

AUTODOC: praktisk online shopping

Leder du efter en netbutik med overkommelige priser og produkter af høj kvalitet? Bliv AUTODOC kunde! Her kan du købe lastbils støddæmpere og andre produkter fra førende mærker. Under kampagner kan du bestille alt, hvad du har brug for endnu billigere. AutoDoc – vi bliver valgt af folk der sætter pris på tid og penge!