Plus
Prøv premium konto
0   Vare(r)
#
0,00 kr.
Din indkøbsvogn er tom

Sensorer til lastbiler

Vælg dit erhvervskøretøj
For at finde Sensorer til lastbiler og andre erhvervskøretøjer og sikre fuldkommen kompatabilitet, venligst vælg model nedenunder.
1
2
3
Supplerende informationer
Bestil Sensorer til lastbiler billigt
 • Køb Sensorer erhvervskøretøjer billigt med ret til at returnere dem indenfor 200 dage
  Sikker bestilling 200 dage
 • Lastbiler Sensorer altid til lave priser
  Prismatchgaranti
Katalog Sensorer til lastbiler - vælg hos AUTODOC online butik

Sensorer til de BEDSTE lastbil mærker

Sensorer erhvervskøretøjer af høj kvalitet: de BEDSTE mærker

Mere
Sensorer til lastbiler: Bedst sælgende i vores katalog
Disse varer er de mest købte fra Sensorer katalog. Bredt sortiment fra de bedste mærker vil hjælpe med at vælge Sensorer til en en god handelspris og sikrer den bedste vished for at de passer, til din lastbil eller dit erhvervskøretøj.

Sensorer bliver brugt i stort set alle elektroniske systemer i moderne lastbiler. Hovedformålet med komponentet er at overvåge kørsels sikkerheden og informere føreren om komponenternes tilstand. Grundet tilstedeværelsen af indikatorer kan lastbils ejere afgøre hvornår et eftersyn er nødvendigt.

Typer af sensorer til lastbiler

Efter drifts princip:

 • Aktive. Disse drives ved at modtage eksterne signaler. Når de reagerer på disse signaler, omformer enheden deres egne interne karakteristika til elektroniske signaler.
 • Passive. De har ikke brug for yderligere signalkilder. De kan producere og sende elektriske signaler.

Afhængig af anvendelsesområdet skelner man mellem følgende typer:

 • Positions- og hastighedssensorer. Disse inkluderer detektorer til positionering af krumtapakslen, knastakslen, gaspedal og koblingspedal, såvel som enheder der overvåger brændstofsniveau, hjul hastigheden og drejevinklen. Enhederne kan være med eller uden kontakter. Drift af den sidste slags er baseret på fysiske fænomener og indflydelse. Disse inkluderer Hall sensorer, Wiegand sensorer, induktive, magnetoresistive, optiske og andre sensorer. Disse enheder er potentiometre med bevægelige kontakter, der måler vinklede og lineære bevægelser af objektet
 • Luftstrøms sensorer. Sådanne enheder er placeret foran luftfilteret. De bliver brugt til at måle mængden af luft der strømmer ind i motoren
 • Overvågning af udstødningsgasser. Denne kategori inkluderer lambda sensorer og detektorer af kvælstofoxid niveauet, der er installeret i udstødningssystemet. De informerer om mængden af skadelige substanser i udstødningsgassen
 • Temperatur sensorer. Disse er varmemodstandsdygtige med en negativ temperatur koefficienter. De er installeret i indsugningsmanifolden inde i og uden for førerhuset af lastbilen. De måler også temperaturen på olie og kølevæske
 • Tryksensorer. Disse bliver brugt i smørelses-, brændstofs indsprøjtnings-, og bremsesystemet. Ydermere bliver de brugt til at fastslå trykket i indsugningsmanifolden og på dækkene.

Funktionsfejl og årsager dertil

Ligesom sensorer i personbiler, kan dele brugt i lastbiler bryde sammen på grund af mekaniske skader og oxidering af kontakter, brud og slid på det modstandsdygtige lag. Årsagen er ofte ukorrekt reparation i motorrummet, fejl i isolering af ledninger, forkert installation og indtrængen af fugt og slidende partikler.

Sådan opdager du fejl

Komponenterne har ikke en specifik levetid. Behovet for diagnose indikeres af den tilsvarende indikator på instrumentbrættet.

Indirekte symptomer er funktionsfejl i relevante enheder. For eksempel kan fejl på nogle detektorer af position og fart indikeres af tab af strøm, eller besværligheder med at starte motoren, øget brændstofforbrug, ryk når man trykker på koblingspedalen. Ydermere er forstyrrelser i driften af speedometeret, kilometertælleren og gearkassen en mulighed.

Hvis detektorer af luftstrøm og skadelige substanser i udstødningsgassen er skadet forekommer tab af motorkraft, ustabil drift; fremmede lyde kan høres fra lydpotten. Skader på temperatursensorer indikeres af overophedning af motoren.

Komponenter skal diagnosticeres hos mekanikeren med brug af specielt udstyr: et multimeter, en trykmåler etc. Udskiftning af komponenter bør også foretages af professionelle.

AUTODOC: praktisk online shopping

I vores netbutik har du mulighed for at købe sensorer til din lastbil og meget andet. Vores katalog bliver konstant opdateret med nye varer, så du kan købe de bedste dele online. Bliv registreret hos AUTODOC, tag del i vores kampagner og spar penge med os!